Global Girişimcilik Haftası Tüm Dünyada Aynı Anda Kutlanıyor!

Global Girişimcilik Haftası Tüm Dünyada Aynı Anda Kutlanıyor!

Bu haber 32410 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Sosyal girişimciliğin firmalar üzerinde ulusal ve uluslararası birçok katkı sağladığının üzerinde duran Uluslararası Sosyal Fayda Derneği (Social Business Global Association)  Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel ‘’ Girişimcilik, hem bireye hem de firmaya maddi manevi anlamda güç kazandıran bir platformdur. Bu çerçevede uluslararası sosyal girişimcilik ağı olan Sosyal Fayda Derneği  olarak düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde gençlerin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini sağlıyoruz.’’ dedi. 

Topluma fayda sağlamak için gerçekleştirilen sosyal girişim faaliyetleri son dönemde ülkemizde oldukça ilgi görüyor. Sosyal girişimciliğin önemi ise her geçen gün artıyor. Artık firmalar sadece kazanç odaklı değil aynı zamanda topluma fayda sağlayacak girişimlerde bulunmak istiyorlar. Bu kapsamda markaların ortaya çıkan girişimleri hem şirkete hem de topluma katkı sunuyor. Son dönemlerde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile birlikte şirketler, hem maddi hem de toplumsal fayda sağlayacak projelerini hayata geçirmek için uzun mesailer harcamaya başladılar. Bu kapsamda genç girişimcilere potansiyellerini ortaya çıkarmak ve destek olmak amacıyla Global Girişimcilik Haftası tüm dünya ile birlikte Türkiye’de bu hafta kutlanıyor. 

İyilik Yaparak Para Kazanmak Mümkün 

Sosyal girişimciliğin sektör ayırt etmeksizin her alanda başarılı örnekleri olduğunun üzerinde duran Uluslararası Sosyal Fayda Derneği (Social Business Global Association) Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel “Sosyal girişimciliği, girişimcilikten ayıran en temel fark topluma fayda sağlıyor olmasıdır. Firma ya da bireysel olarak önceliğiniz sosyal fayda olacak şekilde, herhangi bir sorunu çözüme kavuşturmak olmalı. Aslında biz buna iyilik yaparak para kazanmak diyoruz. Örnek vermem gerekirse, cebinden 1 kuruş çıkmadan bir sosyal projeye öncü olarak birçok çocuğun gülümsemesine sebep olan firmalar tanıyorum. Burada amaç topluma fayda sağlamaktır. Böylelikle hem şirketiniz kazanç sağlarken hem de sosyal fayda sağlamış olacaksınız.’’ ifadelerinde bulundu. 

Sosyal Girişimcilik Ekonomik Kalkınmaya Destek Oluyor 

Toplumsal kalkınmanın etkili olabilmesi için şirketlerin sosyal fayda üretip sosyal girişim projelerine destek olarak etkili olmaları gerektiğini dile getiren Adıgüzel “Dünyaca ünlü firmalara bakıldığında ekonomik kalkınmanın yanı sıra birçok toplumsal, sosyal projeye dahil olduğunu görüyoruz. Sosyal faydanın kalıcı olması için sosyal sorumluluk projesinden çok sosyal fayda şirkete ortak edilerek uygulanmalı. Böylelikle firma, kazanç ve  fayda üretmiş oluyor. Toplum tarafından da takdir kazanıyor.’’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti:“Ülkemizin ve dünyanın sosyal ve finansal sorunlarının çözümü noktasında hayati öneme sahip olduğunu düşündüğümüz ve tüm dünya Social Business olarak adlandırılan yeni bir sisteme geçmeye hazırlanıyor. Her geçen gün öneminin arttığı bu sistem ve kavram ülkemizde de tüm dünya ile aynı anda anlaşılması ve entegre olunması adına girişimcilik ekosisteminin içerisinde sosyal girişimciliği önemsiyoruz. Sonrasında ise bizler Sosyal Fayda Derneği olarak yine yıl içerisinde sosyal girişimciliği etkin bir biçimde yaygınlaştırmak adına her sektör ve yaş grubu için ulusal ve uluslararası düzeyde çalıştaylar, zirveler, seminerler ve atölyeler düzenleyerek yaygınlaştırmaya çalışıyor olacağız.” dedi. 

Global Girişimcilik Haftası Başladı! 

170 ülke ile aynı anda kutlanan Global Entrepreneurship Network (GEN)  Türkiye’de 2008’den bu yana, Kasım'ın 3. haftasında tüm Dünya ile aynı anda Türkiye'de de TOBB şemsiyesi altında kutlanıyor.  Global Girişimcilik Haftası’nın kutlanmasındaki ana amaç ise gençlerin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini sağlayabilmek. Bu çerçevede uluslararası sosyal girişimcilik ağı olan Social Business Global’in Türkiye temsilciliği Sosyal Fayda Derneği olarak düzenlenen etkinlikler, Global Girişimcilik Haftası 2020 Türkiye raporuna eklenerek tüm ülkelerin girişimcilik etkinliklerinin raporlandığı Global Entrepreneurship Network raporunda yer alarak yayınlanıyor. 

Sosyal Fayda Derneği 

Merkezi İstanbul’da bulunan derneğimiz ulusal ve uluslararası paydaşlarımız ile hayata sosyal fayda odaklı bakan bireylerin birbirlerinden ilham aldığı ve birbirlerine destek oldukları doğal bir network oluşturmayı hedefliyoruz. Farklı dil ve kültürler ile etkileşimde olarak benzer sorunlar yaşayanların birbirlerinden ilham ve güç alarak daha etkili fayda sağlayacaklarına eminiz. Dünya’nın sosyal ve finansal sorunlarının çözümü noktasında hayati öneme sahip olduğunu düşündüğümüz gönüllülük, sosyal sorumluluk, sosyal girişimcilik ve sosyal şirket kavramlarının doğru anlaşılması için çalışıyoruz. Kurum ve toplulukların bu kavramlara alışması adına sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmalarına destek veriyoruz.

ETİKETLER :
Bizim Mutfak Kocaman Balık Usta Dönerci Altınkılıç Kefir Şekerbank

ÖNERİLEN HABERLER

Şekerbank Mikro Yazılım
MERCEDES BENZ ŞEKERBANK GÜRBAĞ-EFE KUVEYT TÜRK BARSAN LOJİSTİK-1
PRİME NEXT FİNROTA Lila Grup Tekfen Tarım Rockwell Automation