Finansal Kurumlar Birliği’nin Seçimli Genel Kurulu Yapıldı.

Finansal Kurumlar Birliği’nin Seçimli Genel Kurulu Yapıldı.

Bu haber 10238 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Vakıf Faktoring Genel Müdürü Aynur Eke, FKB’nin Yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Finans sektörünün en önemli oyuncularından olan, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerini temsil eden Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) VII’inci Olağan Genel Kurulu, 5 Temmuz 2019 Cuma günü, İstanbul’da düzenlendi. Ekonomi yönetiminin önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşen Genel Kurul’da banka dışı finans sektörünün ve Türkiye ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmeler yapılırken, ülkemiz ekonomisinin gelecek vizyonuna yönelik öngörüler de masaya yatırıldı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben’in yanı sıra finans sektörünün önemli temsilcileri, 94 üye şirketin temsilcileri ve Finansal Kurumlar Birliği yönetiminin hazır bulunduğu Genel Kurul’da FKB’nin sektör temsil kurulu, yeni yönetim kurulu ve başkanı seçildi.Finansal Kurumlar Birliği’nin yeni başkanı Vakıf Faktoring Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Eke oldu. 

“Finansal Kurumlar Birliği olarak banka dışı finans kesimini daha da yukarılara çıkaracağız… “

Banka dışı finans sektörünü temsil eden kurumlardan biri olan Finansal Kurumlar Birliği’nin Başkanı olmasından dolayı gururlu olduğunu ifade eden Aynur Eke sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bayrağı devraldığım Adem Duman’a ve onun yönetiminde yer alan tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca beni bu göreve uygun gören tüm FKB üyelerine çok teşekkür ederim, onların bu güvenine layık olmanın gayreti içerisinde olacağım. Yeni Yönetim Kurulu olarak,sektörlerimizin dinamiklerine ve hassasiyetlerine şimdiye kadar olduğu gibi birleştirici, uzlaştırıcı bir yaklaşımla katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” Ayrıca Sayın Eke; “Genel Kurulumuza katılarak Birliğimizi onurlandıran Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın konuşmasında belirttiği gibi, banka dışı kesimin büyütülmesi ve geliştirilmesi yönünde irade beyanlarının bizleri umutlandırdığını belirterek, 3 yıllık görev süremizde,sektörlerimizi layık olduğu seviyeye getirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi

Aynur Eke Kimdir? 

Meslek hayatına Maliye Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Dairesi’nde başlayan Aynur Eke, 1989 – 1993 yılları arasında T. Vakıflar Bankası’nda müfettiş olarak çalıştı. Başarılı çalışmaları sonrası Eke, 1994 yılından 2008 yılına kadar yine aynı bankanın İstanbul’daki çeşitli şubelerinde Müdür olarak görev yaptı. 2008 yıllında T. Vakıflar Bankası’nın İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdürü olarak atanan Eke bu pozisyonda 6 yıl çalıştıktan sonra 2013 yılından itibaren Vakıf Faktoring Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurlu üyeliği görevini yürütüyor. 

ETİKETLER :
Bizim Mutfak Kocaman Balık Usta Dönerci Altınkılıç Kefir Şekerbank

ÖNERİLEN HABERLER

Şekerbank Mikro Yazılım
ŞEKERBANK GÜRBAĞ-EFE KUVEYT TÜRK BARSAN LOJİSTİK-1 BARSAN LOJİSTİK
FİNROTA Lila Grup Tekfen Tarım Rockwell Automation HT Solar