Kolaboratif robot teknolojisiyle makine ihracatında verimlilik  Makine sektörü 2018’de toplam Türkiye ihracatından yüzde 9,2 pay aldı

Kolaboratif robot teknolojisiyle makine ihracatında verimlilik Makine sektörü 2018’de toplam Türkiye ihracatından yüzde 9,2 pay aldı

Bu haber 17675 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Son yıllarda 200’ün üzerinde ülkeye ihraç edilen Türk makinelerine otomasyon ve Ar-Ge yatırımları artmaya başladı. Universal Robots, insanla iş birliğine dayalı kolaboratif robot teknolojisiyle artan makine ihracatına daha da verimlilik sağlıyor.

200’ün üzerinde ülkeye ihraç edilen Türk makinelerinde son yıllarda Ar-Ge yatırımları da artmaya başladı. İhracatta öne çıkan makine sektöründe artan otomasyon yatırımlarına dikkat çeken Universal Robots, makine sektöründeki ihracat atağının kolaboratif robot teknolojisiyle artacağını vurguladı.

“Robot satışlarının itici gücü yüzde 55 ile metal sektörü”

Metal-makine sektöründe robot teknolojisi kullanımına dair açıklamalar yapan Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “Son dönemlerde makine sektöründeki ihracat artışı, iş birliğine dayalı kolaboratif robotlarla çok daha verimli gerçekleşebilir. Uluslararası Robot Federasyonu’nun (IFR) 2018 Raporu verilerine göre 2017’de robot satışları 2016’ya oranla yüzde 30 artarak 381 bin 335 adede ulaştı. 2017’deki bu olağanüstü büyümenin ana itici güçlerinden biri yüzde 55 oranla metal sektörü oldu. Universal Robots olarak iş birliğine dayalı cobot’larımız pek çok sektörde olduğu gibi metal ve makine endüstrisinde de üretiminin miktarını ve kalitesini iyileştiriyor. Az yer kaplayan, periyodik bakım maliyeti bulunmayan, hızlı yatırım geri dönüşü yüksek, programlaması kolay, düşük enerjiye, esnek kullanımı ve konumlandırılması, insan ile yan yana iş birliğine dayalı kullanım imkanına sahip cobot’larla, rekabette önemli avantajlar sağlıyoruz”dedi.

Alma-bırakma’dan çapak almaya ve polisaja kadar pek çok uygulama

Gök, “Makine sektöründe sıklıkla uygulanan polisaj, çapak alma, parlatma ve zımparalama, alma-bırakma, CNC besleme, kaynak uygulamalarında insan-robot iş birliğine dayalı Universal Robots cobot’ları ile doğru kuvveti uygulayarak, istenilen kalite yakalanabiliyor. Cobot’lardaki entegre Kuvvet/Tork sensörleri ile sürdürülebilir bir kalite mümkün oluyor. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulaması, kolay ve hızlı kurulum sağlıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

ETİKETLER :
Bizim Mutfak Kocaman Balık Usta Dönerci Altınkılıç Kefir Şekerbank

ÖNERİLEN HABERLER

Şekerbank Mikro Yazılım
MERCEDES BENZ ŞEKERBANK GÜRBAĞ-EFE KUVEYT TÜRK BARSAN LOJİSTİK-1
PRİME NEXT FİNROTA Lila Grup Tekfen Tarım Rockwell Automation