Milli Ve Yerli Sürücüsüz İlk Metro Aracı Raylarda…

Milli Ve Yerli Sürücüsüz İlk Metro Aracı Raylarda…

Bu haber 2819 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Milli Teknoloji vizyonumuzun en güzel örneklerinden biri olmuştur. Projelerimizde yerlilik ve milliliğe büyük önem veriyoruz. Ülkemizi yüksek teknoloji üretim üssü haline getireceğiz” dedi.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili hattı için özel olarak tasarlanan milli ve yerli sürücüsüz ilk metro aracının teslim törenine katıldı. Türkiye’nin yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracı, 80 kilometre hıza, bin 476 yolcu kapasitesine ve 88 metre uzunluğa sahip.

Yüzde 63’ünün yerli imal edildiğini belirten Bakan Uraloğlu, ülkemizin geleceğini yerli üretim, yüksek teknoloji ve küresel marka olmak üzere 3 ana başlık altında ele aldıklarını söyledi. Gebze OSB-Darıca Sahili hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracını milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "Yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracımızı Türkiye’mize kazandıran Bozankaya firmasının kıymetli yönetim kurulu üyelerine ve mühendisinden- işçisine, teknisyeninden- tedarikçisine tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bozankaya, Türkiye’de raylı sistemler sektörünün gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Fikri mülkiyet hakları kendisine ait olan araçları ile ülkemizin toplu ulaşım ihtiyaçlarına yerli çözümler sunarak kaynaklarımızın ülke ekonomisi içinde kalmasına vesile olmaktadır. Biz hükümet olarak üretimde yerli ve milliği ilk sırada tutarak her zaman yerli firmalarımızın destekçisi olduk. Yapısal reformlar, yasal düzenlemeler ile hayata geçirdiğimiz projelerde yerli üretimi destekledik ve arttırma gayreti içinde olduk" dedi.

ETİKETLER :
Bizim Mutfak Kocaman Balık Usta Dönerci Altınkılıç Kefir Şekerbank

ÖNERİLEN HABERLER

Şekerbank Mikro Yazılım
MERCEDES BENZ ŞEKERBANK GÜRBAĞ-EFE KUVEYT TÜRK BARSAN LOJİSTİK-1
PRİME NEXT FİNROTA Lila Grup Tekfen Tarım Rockwell Automation