Çanakkale’nin yıldızı Dardanel Türkiye’nin en büyük şirketleri arasındaki yükselişini sürdürüyor.

Çanakkale’nin yıldızı Dardanel Türkiye’nin en büyük şirketleri arasındaki yükselişini sürdürüyor.

Bu haber 2388 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

İmza attığı yenilikçi çalışmalarıyla Çanakkale’den dünyaya açılan Dardanel, başarılı performansını Türkiye’nin en büyük şirketlerine yer verilen Fortune 500 listesindeki yükselişi ile de kanıtlıyor. Geçen yıl listede 452. sırada yer alan Dardanel bu yıl 46 sıra birden yükselerek 406. sırada yer aldı.

Çanakkale’de kurulduğu günden bu yana deniz ürünleri alanında Türkiye’nin bir numaralı şirketi olan Dardanel, yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımları, ihracat hacmindeki artışla başarılarını katlarken iş dünyasının en prestijli araştırmalarından Fortune 500 Türkiye’deki yükselişine de devam ediyor. 

Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye’nin bu yıl 16’ncısını gerçekleştirdikleri ve Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune 500 Türkiye Araştırması 2022 sonuçları açıklandı. Geçen yıl genel listede 452. sırada olan Dardanel bu yıl 406. sıraya yükseldi. Araştırmanın ayrıca borsa şirketlerinden oluşan listesinde bu yıl toplamda 126 şirket yer alırken, Dardanel bu listeye de 106. sıradan dahil oldu. İllere göre sıralamada ise Çanakkale’de listeye giren tek şirket Dardanel oldu. Dardanel’in araştırmada da yer verilen 2022 yılına ait net satış geliri 2 milyar 873 milyon TL, ihracatı ise 492 milyon TL olarak açıklandı.

Fortune 500 Türkiye Araştırması Türkiye’nin en büyük şirketlerinin geçen yıl net satışlar, ihracat ve kâr anlamında ne düzeyde büyüme/artış yaşadıklarını elde ettiği verilerle açıklıyor.

Türkiye’yi ton balığıyla tanıştıran ilk marka olan Dardanel, 1984 yılından bu yana faaliyetlerini Çanakkale ve İstanbul’daki fabrikalarında üretim yaparak sürdürüyor. Dardanel; ton balığının yanı sıra hazır yemek, somon füme, somon marine ve havyar gibi soğutulmuş ve katma değerli dondurulmuş deniz ürünleri kategorilerinde lider konumda. Ayrıca Tonlu Aç Ye kategorisindeki ürünleriyle tüketicilerin ‘her an, her yerde sağlıklı ve lezzetli öğün’ arayışlarına yanıt verirken dondurulmuş Kolay Pişir serisi ile hiçbir ön hazırlık gerektirmeden 8 dakika içinde hazırlanan deniz ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Kendi sektörünün lideri olmayı sürdüren Dardanel, Türkiye’nin ilk paketli hazır sandviçi Mr. NO markasını tüketicilerle buluşturdu. 2022 yılında Sushida markasıyla Türkiye’nin yemeye hazır ilk paketli sushisini pazara sundu. Aynı yıl, Jazzy markasıyla kedi ve köpek maması sektörüne girdi.  Fortune 500 Türkiye listesinde de yer alan Dardanel, 35 ülkeye yaptığı ihracat ile Türkiye’nin gıda ihracatında en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olmanın yanı sıra 2022 yılında Yunanistan’ın köklü deniz ürünleri markası Kallimanis’i bünyesine katarak ihracat coğrafyasını daha da genişletti. Balık ve deniz ürünlerindeki uzmanlığını sağlıklı tüketim trendleri ile birleştiren Dardanel, Dardenia ve I Love Fish restoran konseptleriyle Türkiye genelinde geniş deniz ürünleri menüsüyle hizmet veriyor.

ETİKETLER :
Bizim Mutfak Kocaman Balık Usta Dönerci Altınkılıç Kefir Şekerbank

ÖNERİLEN HABERLER

Şekerbank Mikro Yazılım
MERCEDES BENZ ŞEKERBANK GÜRBAĞ-EFE KUVEYT TÜRK BARSAN LOJİSTİK-1
PRİME NEXT FİNROTA Lila Grup Tekfen Tarım Rockwell Automation