SolarUp Hızlandırma Programı’nda  Son Aşamaya Geçildi

SolarUp Hızlandırma Programı’nda Son Aşamaya Geçildi

Bu haber 963 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

                  SolarUp Hızlandırma Programı’nda Son Aşamaya Geçildi

Kalyon PV tarafından Viveka iş birliği ile düzenlenen, yenilenebilir enerji sektöründe etki yaratabilecek projeleri desteklemeyi hedefleyen SolarUp Hızlandırma Programı’nda son aşamaya gelindi. Yüzlerce başvuru arasından seçilen 9 girişim, PoC sürecine geçti

Gelecek kuşaklara sağlıklı bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda yenilenebilir enerji ve yenilenebilir enerji teknolojileri üreten Kalyon PV geçtiğimiz aylarda, inovatif teknolojileri hayata geçirmek ve ekosistemi desteklemek amacıyla ‘SolarUp Hızlandırma Programı’nı başlatmıştı.

Ar-Ge dahil güneş paneli üretiminin dört aşamasının tek çatı altında toplandığı tesisiyle dünyada tek olan Kalyon PV, ’SolarUp Hızlandırma Programı ile uygulanabilir projelere kapılarını açtı. Programa yapılan yüzlerce başvuru arasından seçilen ve PoC (Proof of Concept/Konsept Kanıtlama) sürecine kalan 9 girişimin her biri, 50 bin TL tutarında PoC bütçesi ile desteklendi.

PoC Sürecine 9 Girişim ile Devam Ediliyor

Kalyon PV tarafından düzenlenen ve Viveka iş birliği ile yürütülen SolarUp Hızlandırma Programı, sektör ayrımı yapmaksızın, Sürdürülebilirlik, Güneş Enerjisi, Endüstri 4.0, Akıllı Makineler, Yeşil Teknolojiler, Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Malzemeler alanındaki ölçeklenebilir teknoloji çözümleri ile bir araya geldi.

Ankara ve İstanbul'da düzenlenen toplantılarda ekosistem paydaşlarını bir araya getiren ve sürdürülebilir enerji alanında Türkiye’nin en önemli hamlesini hayata geçiren programda, 9 girişim ile PoC sürecine devam ediliyor.

PoC sürecine devam etmeye hak kazanan girişimler:

Hummingdrone geliştirdiği termal kameralı otonom dronelar sayesinde güneş enerjisi santrallerini otonom olarak haritalıyor. Drone ile toplanan görüntüleri geliştirdiği bulut temelli analiz yazılımı INSPECT ile anlamlandırarak, bakım süreçlerinde hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlıyor. INSPECT yapay zekâ algoritmaları sayesinde hasarlı ve bakıma ihtiyaç duyan panelleri otomatik olarak tespit ederek, raporluyor.

Medron, müşterilerine ‘Nesnelerin İnterneti Teknolojileri’ni kullanarak dijital ve sistem dönüşüm hizmeti veriyor. Ürünleri; personel izleme, nesne takibi, akıllı cihazlar ile data toplama ve aktarma gibi endüstriyel ihtiyaçlara yönelik geniş bir skalayı kapsıyor. Geliştirdiği Deviceye Endüstriyel IoT cihazları ile hassas konum takip sistemi sayesinde iş sağlığı ve güvenliği için çözümler üretiyor.

Stroma, görüntü tabanlı yapay zekâ teknolojisi ve ödüllü uç donanımları ile endüstriyel ortamlarda önlenebilir kazaları önlemek ve kalite kontrol süreçlerine destek vermek için sahaya uçtan uca çözümler kuruyor. Sahada cihaz üzerinde veri işleme kapasitesi sayesinde herhangi bir üretim bandında hem iş güvenliği hem de kalite kontrol ekiplerine aynı anda destek verebiliyor.

3pmetrics, uluslararası standartlar ve geçerlilikte kurumsal karbon ayak izi raporlaması ve analizleri üreten, bulut tabanlı bir servis olan platform, karbon ayak izi çalışmaları için uluslararası kabul gören Greenhouse Gas Protocol metodolojisine uygun hesaplamalar yapıyor ve ISO 14064 standartlarında raporlar üretiyor.

ServisSoft, yapay zekâ tabanlı kestirimci bakım, dijital ikiz ve bulut tabanlı bakım yönetimi teknolojileriyle firmaların bakım-onarım ve üretim süreçlerini dijitalleştiren bir dijital bakım yönetim platformudur. Firmalar, ServisSoft ile üretimde kapasite artışı, personel yönetimi, bakım ve enerji tüketiminde ise verimlilik artışı sağlayabiliyorlar.

Wallids, internet sitelerini veri çalmaya yönelik ataklardan yapay zekâ ve merkezi bulut sistemi ile koruyan bir siber güvenlik sistemidir. Alanında en hızlı olan 27 milisaniye gecikme süresiyle ve neredeyse sıfır yanlış pozitif maliyetiyle rakiplerinden ayrılıyor.

Bomensoft, nesnelerin interneti, derin öğrenme, makine öğrenimi bilgisayarlı görü gibi konularda çalışmalar, araştırmalar, tasarımlar ve onaylı Ar-Ge projeleri gerçekleştirmek üzere kurulmuş, yapay zekâ konusunda uzmanlaşmış bir Ar-Ge şirketidir.

Peptask, masa başı olmayan ekipleri ve operasyonları yönetmeyi kolaylaştıran, esnek ve süreç odaklı bir platformdur. Peptask ile işletmeler kendilerine uygun şablonlar üzerinden süreçlerini yönetebiliyor veya kendi süreçlerini kolayca tasarlayabiliyorlar.

Dumasis, geliştirdiği ‘Dijital Sicil Kartı’ ile endüstriyel üretim yapan firmaların ve kuruluşların üretim sürecindeki makina ve ekipmanlarının sicillerine ait karakteristik özelliklerin, arıza, bakım kayıtlarının ve diğer belgeler ile dokümanların (garanti kapsamı, kullanım kılavuzu, iş güvenliği ekipmanı vb.) dijital ortamda oluşturulmasını sağlayan, çeşitli bildirim ve uyarılarda bulunan, aynı zamanda tutulan dijital kayıtlara göre rapor ve analizler sunan bir dijital dönüşüm sistemidir.

 

ETİKETLER :
Bizim Mutfak Kocaman Balık Usta Dönerci Altınkılıç Kefir Şekerbank

ÖNERİLEN HABERLER

Şekerbank Mikro Yazılım
ŞEKERBANK GÜRBAĞ-EFE KUVEYT TÜRK BARSAN LOJİSTİK-1 BARSAN LOJİSTİK
FİNROTA Lila Grup Tekfen Tarım Rockwell Automation HT Solar